VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
Kodėl konsteliacija padeda ne kiekvienam?
KODĖL KONSTELIACIJA PADEDA NE KIEKVIENAM?
kodel sk padeda ne kiekvienam.jpg

.

Konsteliacija – efektyvus psichologinis metodas. Tačiau jis padeda ne kiekvienam.
Nes ne kiekvienas pasiruošęs tiems procesams, kurie ima vykti po konsteliacijos.

Teisingai atlikta konsteliacija išjudina užblokuotos energijos sluoksnius, žmogaus ir konsteliacijoje išdėstytos struktūros sistemose (šeima, giminė, kolektyvas ir t.t.), padeda iškelti į paviršių destruktyvias programas. Todėl kartais po konsteliacijos į dienos šviesą išlenda tai, kas buvo ilgai slėpta ir ragina imtis atsakomybės, apmokėti senas skolas, dėl kurių buvo „užmerkiamos akys". T.y. gali vykti ne tik malonūs pokyčiai, tačiau ir skausmingi pergyvenimai kai kuriems sistemos nariams, reikalaujantys atidirbimo ir persitvarkymo.

Visa tai reikalauja gilaus asmens darbo su savo įpročiais, mintimis, reakcijomis, elgesio šablonais. T.y. realių veiksmų, didelio atkaklumo ir ryžto vidinės disciplinos organizavime, na ir žinoma, didelio noro keistis.

Kartais žmogus eina pas įvairius konsteliacijų specialistus su viena ir ta pačia užklausa ir sako, kad yra nusivylęs konsteliacijomis, nes jos nepadeda. Tačiau vien klausant jo balso tono, kaip jis apie tai pasakoja, tampa aišku, kad jam nepadės nei konsteliacija, nei joks kitas metodas, kol jis iš tiesų nepanorės išsiskirti su savo problemomis. Tol, kol neprisiims atsakomybės už savo problemas ir nepradės palaipsniui atsikratyti, per daugelį metų įsišaknijusių įpročių, tokių, kaip įžeidumas, piktinimasis, kitų kaltinimas ir t.t. O šiuo metu jis toli nuo šio noro. Kol kas jis myli ir globoja savo problemą. Nes jei jos neteks, apie ką gi tada kalbės su psichologais, kaimynais, draugais, dėl ko tuomet kaltins artimuosius ir manipuliuos jų jausmais?

Kartais žmonės nori konsteliacijos, kad sužinotų tikruosius mylimojo jausmus ir pan. Žinoma, reikia išsiaiškinti problemos esmę, tačiau konsteliacija nėra nei būrimas, nei stebuklų lazdelė. Šis metodas visų pirma suteikia galimybę susipažinti su savimi nežinomu.

Konsteliacija – tai šansas pamatyti ir priimti į savo gyvenimą naujas galimybes, tačiau šansas visuomet reikalauja valios pastangų ir aktyvių veiksmų, kurie leistų vykti pokyčiams. Ne visi sugeba pasinaudoti duotu šansu.

Tačiau jei žmogus pasirengęs keistis ir dirbti su savimi, kartais gali užtekti net vienos konsteliacijos, kad jis sugebėtų pakeisti savo požiūrį į ką nors - artimąjį ar situaciją ir šie pokyčiai paskatina eilę įvykių, keičiančių šio žmogaus gyvenimą iš užsistovėjusios pelkės į tekančią upę.

 

(straipsnio originalas: http://priya.com.ua)

 

 

Jei Jums sunku, kviečiame išdrįsti pažvelgti į save ir pakeisti savo gyvenimą.
Su konsteliacijomis susipažinti galite
mūsų seminaruose Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje